Vi har været på en lang mission for at finde et projekt som gør en markant og håndgribelig forskel både lokalt og globalt. Vi fandt hvad vi søgte langs Madagaskars kystlinje. Et projekt som har rødderne solidt plantet i havbunden, og hvor træerne næsten gror ind i himlen.

4 gode grunde

1. Tusindvis af udsatte lokale får et lønnet arbejde

2. Et sundt vandmiljø sikrer en rig biodiversitet

3. Mangrove fungerer som kystsikring mod stormflod

4. Mangrove binder 3-5 gange mere CO2 end tropisk regnskov

Mangrove i madagaskar?

Mangrove har utallige positive egenskaber der bl.a. er beskrevet af IUCN og WWF.

Mangrovetræer fremmer et ekstraordinært sundt næringsmiljø for fisk, skaldyr og koraller. Det sikrer dermed truede dyrearters overlevelse og øger, på længere sigt, fiskebestanden hvilket giver de lokale mulighed for at fange flere fisk. Plantningen af mangrovetræer sikrer lokale arbejdspladser der skaber positive ringe i vandet som f.eks. uddannelse af unge og lokale investeringer. Træerne er også med til at beskytte de lokale mod tsunamier og oversvømmelser. Naturens stormbarrierer er oven i købet både billigere og langt mere effektive end menneskeskabte alternativer.

Derudover er mangrovetræer exceptionelt gode til at rense luften og binder 3-5 gange så meget CO2 som en tropisk regnskov. De lagrer omkring 308 kg CO2 i dens levetid hvilket svarer til produktionen af omkring 190 T-shirts i økologisk bomuld.

Dit bidrag

For hvert LAKOR-produkt solgt efter 1. januar 2021 donerer vi et beløb der svarer til plantningen af et træ.