Vi er stolte af at kunne præsentere denne kollektion i samarbejde med eventyrerne Emil og Theis Midé Erichsen. Tøjet er inspireret af Havanas mindeværdige sejlads i Polynesien og de tatoveringer som Emil og Theis fik lavet af de lokale.

Bon voyage!

Den rejsendes valg

Produkterne fra kollektionen er designet til eventyr. De absorberer fugt hurtigt, er åndbare og tørrer på kort tid. Materialet Lyocell har samtidig naturlige egenskaber som nedbryder bakterier og reducerer svedlugt. Dermed er det ikke nødvendigt at vaske produktet ofte.

Mere end en skjorte

Skjorterne fra kollektionen er lavet i SEAQUAL™ YARN - en metervare der blandt andet består af genbrugsflasker og plastikaffald opsamlet af fiskerbåde langs Europas kyster. Disse nedbrydes og omdannes til tekstiltråd. Tråden har vi vævet sammen med Lyocell som er lavet af træfibre fra hurtigt voksende træer. Træfibrene nedbrydes i en cirkulær kemisk lukket proces, hvor intet kemi forlader fabrikken.

De to materialer væves sammen på tekstilmøllen Santanderina i Spanien, som er en af Europas førende indenfor alternative metervarer. Skjorterne bliver derefter syet og pakket i bionedbrydelige majsposer hos danskejede ShirtMakers i Nordmakedonien. Ved et at købe en af skjorterne fra LAKOR X HAVANA kollektionen er du med til at støtte projektet Together For A Clean Ocean, som, indtil videre, har fjernet over 600 tons affald fra verdenshavene.

Plastic Change arbejder både nationalt og internationalt for at redde vores verdenshave fra at drukne i plastik. For at vende udviklingen har de brug for hjælp.

Læs mere om hvordan du kan blive en del af kampen mod plastikforurening på: plasticchange.dk

Polynesiske tegn

De polynesiske tegn du finder i kollektionen er tegnet af Theis og Emils kusine, Amanda Midé-Andersen. Mønstrene er inspireret af deres rejse gennem Polynesien og de tatoveringer som Emil og Theis fik lavet af de lokale. Symbolerne fortæller bl.a. historier naturens evige forandring og om kærlighed til havet.

"Vi valgte ret tidligt at centrere kollektionen om de polynesiske tegn, fordi de i sig selv symboliserer drengenes rejse. Theis og Emil fik hver deres tatovering i Polynesien, der fortalte deres egen historie om jordomsejlingen, og som kom til at følge dem på resten af rejsen og i resten af livet. De fortæller, i al deres detaljerigdom, meget mere end mine snaksalige fætre selv kunne have fortalt.

Det karakteristiske ved de polynesiske tegn er, at hvert symbol har sin helt egen betydning som så igen får en ny betydning i sammensætningen med andre tegn. Samtidig fortæller symbolerne ydmyge historier om naturens mangfoldighed og menneskets afhængighed af den. Det var et narrativ som jeg synes passede godt til kollektionens fokus på alternative materialer og genbrugsplast."

-Amanda Midé-Andersen

Læs mere

Gå på opdagelse hos vores samarbejdspartnere:

Kæmper for en verden uden plastik i havene

Upcycling af hav-affald til metervarer

Læs artiklen: Kurs Mod Renere Kyster

Læs Henrik Behas indlæg: En Million Stemmer