Om LAKOR

 Æxplore LAKOR

Vi er sat i verden for at prikke til din kreativitet, gentænke bæredygtighed og inspirere dig til at udforske steder med svagt wi-fi.

 

Mere havnemode end high fashion
Inspireret af forskellene mellem den idylliserede danske kystkultur og en moderne tilværelse i urbane områder, bliver vores stil et kontrastfyldt sammenstød, som forsøger at sætte nostalgi ind i en moderne kontekst. Vores mission er at forbinde yderligheder, og gøre kystkulturen street.
Vi håber vores designs vil sætte et smil på dine læber og inspirere dig til at opsøge både store og små eventyr.

 

 

Mode med måde
Vi arbejder målrettet for at tænke bæredygtighed ind i produktionen, brugsfasen og genanvendelse af udtjente produkter. For det skal være lettere for vores kunder at træffe et bæredygtig valg. Derfor skaber vi tidløse produkter med lang levetid – i håbet om, at vi kan ændre måden, vi forbruger på. Køb mindre, men bedre.

 

 


LAKORs tremastede skonnert 

De tre master som får vores skib fremad er Kreativitet, Bæredygtighed og Æxplore. De er drivkraften i alt hvad vi foretager os. Det giver os rammerne for at håndtere den perfekte brainstorm, således vi kan vurdere om en ny ide kan give vind i sejlene.

LAKOR Kreativitet

Kreativitet

Vi insisterer på at give kreativiteten plads, så den kommer til udtryk i alle aspekter af vores organisation og gennemsyrer måden, vi driver virksomhed på. Det er ikke altid let at gøre ting anderledes, men det er heller aldrig kedeligt. LAKORs kreative univers er skabt af designer Lasse Kornum. Han er den kreative katalysator, som samler ideerne og formidler fantasien gennem sin karakteristiske streg. Besøg vores kreative univers her.

 

Bæredygtighed i LAKOR 

Bæredygtighed

Bæredygtighed fylder meget i vores dagligdag – og har gjort det længe før, FN’s verdensmål blev moderne. Men hvor manges fokus udelukkende er på bæredygtighed i produktionen, tænker vi i lige så høj grad på et produkts livscyklus: Hvilke metervarer bruger vi? Hvor lang er produkternes levetid? Og hvordan genbruger man udtjente produkter? Du kan læse mere om vores bud på bæredygtighed lige her.

 

Æxplore LAKOR
Æxplore

"Æxplore" beskriver den evige nysgerrighed som driver os til at gøre tingene anderledes og bedre. Lysten til hele tiden at udforske nye muligheder og finde nye inspirationskilder. Det er også et udtryk for hvordan vi med afsæt i vores danske rødder søger de store eventyr. – en kombination, der ofte kommer til udtryk i vores designs. Du kan selv æxplore vores nyeste kollektion her.

 

LAKORs historie

 

Historien begynder på bagsædet af en Volvo

Som i den vådeste drøm blev LAKOR skabt en sen nattetime i en Volvo. Det skete på motorvejene mellem Spanien og Schweiz, hvor turen gik fra surfcamp til mountainbiking i Alperne. Løs snak og store drømme endte med at give liv til det, som senere skulle blive LAKOR.

LAKOR Surf Trip

Jomfrurejsen

Drømmen var at skabe et tøjmærke med en bæredygtig, kreativ og humoristisk tilgang til surferkulturen – et globalt brand med fødderne plantet solidt i den danske vandkant. Det blev det pirrende udgangspunkt, som satte skub i en rejse hvor vi, bogstaveligt talt, byggede skibet, mens vi sejlede. Hvordan skuden klarede sig i land efter vores jomfrurejse, er stadig et mindre mirakel.

 

 

Den første kollektion

Det eneste positive, man kan sige om vores første kollektion, er vel, at vi gjorde en masse velgørenhedsorganisationer glade. Heldigvis for os blev den næste kollektion ikke foræret væk. LAKOR fik forbedret kompetencer og koncept (drastisk), da karma-koncernen Hummel indgik i et sparringssamarbejde med os i det års tid, hvor vi havde kontor hos Hummel.

 

 Bølgen, vi stadig surfer på

Det første gennembrud kom, da vi I samarbejde med West Wind Klitmøller lavede designs, som kombinerede fiske- og surfkultur. Det var aldrig set før. Og det blev starten på den bølge, som vi siden har surfet, og som lagde fundamentet for LAKOR 2.0.

 

 

Lakridspiben

Kort tid efter lavede vi en tøjkollektion i samarbejde med Skipper’s Pipes, som skulle vise sig at blive mere end en døgnflue, da det blev starten på et langt makkerskab. Produkterne fra kollektionen er i dag gået hen og blevet klassikere, og du bliver stadig budt på en lakridspibe, når du besøger en af vores butikker.

 

 

Shipsteren tog på festival

Efter samarbejdet med Skipper’s Pipes fulgte et spændende samarbejde med Smukfest og NorthSide. På sidstnævntes festival byggede vi et Udkantsdanmark-område – 20x20 meter under et kæmpe telt. Her var der mulighed for at hænge ud i et stort træskib, spille fladfisk-bordtennis, lege i sandkasser, tage et billede med Skagensdamerne eller LAKOR-karakteren ’Shipsteren’ som var lavet som træfigur. Shipsteren oplevede i øvrigt at overnatte hos en af de kvindelige festivalgæster, men det er en helt anden historie!

 

Da vestkysten rykkede ind til byen

Februar 2016 var en milepæl i LAKORs historie, da vi åbnede vores første butik i Latinerkvarteret i Aarhus. Butikken havde vi selv bygget op af genbrugsmaterialer (okay, og med lidt hjælp fra en håndværker), og indretningen skulle stå i skarp kontrast til den ellers moderne nordiske minimalisme. Der skulle være mulighed for at gå på opdagelse mellem skiltetræer, loppefund, eksotiske øl, lokale spiritusser og selvfølgelig vores nyeste tøjkollektion. I 2018, to år efter vi åbnede i Aarhus, flyttede vi et stykke af vestkysten til hovedstaden. Her byggede vi en butik i Elmegade med samme filosofi (og samme håndværker).

 

Vi har været utroligt heldige og privilegerede at møde de rigtige mennesker på de rigtige tidspunkter. Og dette kapitel er forhåbentlig kun starten på en lang fortælling om en tøjvirksomhed, der byggede et skib uden at kunne sejle.

Loading...