HURTIG LEVERNG

100 DAGES RETURRET

FRI FRAGT OVER 599,- DKK

+45 8111 6092 (hverdage kl. 11-13)

LAKOR x Havana

Vi er stolte af at præsentere denne kollektion i samarbejde med eventyrerne Emil og Theis Midé Erichsen. Tøjet er inspireret af Havanas eventyrlige sejlads i Polynesien og sætter fokus på den globale udfordring med plast i verdenshavene.

Kollektionen offentliggøres i Juli måned.

Den bæredygtige skjorte

Skjorterne fra kollektionen er lavet i SEAQUAL™ - en metervare lavet af genbrugsflasker og plastikaffald opsamlet af fiskerbåde langs Europas kyster. Begge dele nedbrydes og omdannes til tekstiltråd. Tråden har vi vævet sammen med Lyocell som er lavet af bæredygtige træfibre fra hurtigt voksende træer. Træfibrene nedbrydes i en cirkulær kemisk lukket proces, hvor intet kemi forlader fabrikken.

De to materialer væves sammen på tekstilmøllen Santanderina i Spanien, som er en af Europas førende indenfor bæredygtige metervarer. Skjorterne bliver derefter syet og pakket i bionedbrydelige majsposer hos danskejede ShirtMakers i Nordmakedonien. Ved et at købe en af skjorterne fra LAKOR X HAVANA kollektionen er du med til at støtte projektet Upcycling the Ocean, som med sine lokale og globale initiativer fjerner et ton affald fra havene om dagen.

Polynesiske tegn

De polynesiske tegn du finder i kollektionen er tegnet af Theis og Emils kusine, Amanda Midé-Andersen. Mønstrene er inspireret af deres rejse gennem Polynesien og de tatoveringer som Emil og Theis fik lavet af de lokale. Symbolerne fortæller bl.a. historier naturens evige forandring og om kærlighed til havet. Se betydningerne i billedrotationen nedenfor.

"Rejsen til havs"

"Rejsen til havs"

"Fugle og styrke"

"Fugle og styrke"

"Evighed og evig forandring"

"Evighed og evig forandring"

"En mandlig og en kvindlig tiki og beskyttende forældre"

"En mandlig og en kvindlig tiki og beskyttende forældre"

"Evighed og forbundethed"

"Evighed og forbundethed"

"Fri fugl og bjerge"

"Fri fugl og bjerge"

"Havets fisk som vores allierede"

"Havets fisk som vores allierede"

"Vi valgte ret tidligt at centrere kollektionen om de polynesiske tegn, fordi de i sig selv symboliserer drengenes rejse. Theis og Emil fik hver deres tatovering i Polynesien, der fortalte deres egen historie om jordomsejlingen, og som kom til at følge dem på resten af rejsen og i resten af livet. De fortæller, i al deres detaljerigdom, meget mere end mine snaksalige fætre selv kunne have fortalt.

Det karakteristiske ved de polynesiske tegn er, at hvert symbol har sin helt egen betydning som så igen får en ny betydning i sammensætningen med andre tegn. Samtidig fortæller symbolerne ydmyge historier om naturens mangfoldighed og menneskets afhængighed af den. Det var et narrativ som jeg synes passede godt til kollektionens fokus på bæredygtige materialer og genbrugsplast."

-Amanda Midé-Andersen

Den rejsendes valg

Produkterne fra kollektionen er designet til eventyr. De absorberer fugt hurtigt, er åndbare og tørrer på kort tid. Materialet Lyocell har samtidig naturlige egenskaber som nedbryder bakterier og reducerer svedlugt. Dermed er det ikke nødvendigt at vaske produktet ofte.

Loading...