Spørgsmål? Kontakt os på kontakt@lakor.dk

kr 250,-

* Required Fields

Vores designer fortæller:

I forbindelse med LAKOR's sparringssamarbejde med hummel blev jeg spurgt, om jeg ville komme med et bud på en fankollektion til den legendariske tyske fodboldklub St. Pauli. Jeg har længe været fascineret af klubben, som har hjemme tæt ved havnebyen Hamborg og ligger i det område, hvor den pikante gade Reeperbahn er. I forbindelse med min research blev jeg meget betaget af denne rå og upolerede bydel, som var et spændende og kontrastfuldt bekendtskab. Som eksempel, var jeg på St. Pauli-fans stambar, Jolly Roger, hvor en flok punkere dansede til reggaemusik. Bag DJ-pulten stod en skaldet mand med stort fuldskæg. Han var iklædt selebukser og en lidt for stram rød T-shirt hvor maven stak ud under. I baren bestilte jeg et vodkashot, som blev hældt op til kanten i et normalt vandglas. Da jeg havde betalt, pegede den kvindelige bartender på en bradepande med drømmekage på bardisken og sagde, at jeg bare kunne brække et stykke af, hvis jeg ville have. Stedets vægge var dækket med klistermærker. Over alt så man St. Pauli's velkendte dødningehoved. På trods af det, for en jyde, eksotiske klientel var der ingen skeptiske miner fra dem over min tilstedeværelse, og snart blev mine tyskkundskaber (mit kropssprog) sat på prøve af de mange imødekommende mennesker på baren. Aftenen udviklede sig i en overraskende interessant retning, og jeg er måske en af de få mennesker, der er blevet indhyllet i en dansecirkel formet af venstreorienterede tyske fodboldfans for at have lavet "Egypteren".

Efter at have afleveret mit udkast til hummel kunne jeg ikke slippe de spændende indtryk, St. Pauli havde efterladt, og da området har mange af de temaer som LAKOR kredser om, var det oplagt at arbejde videre med denne inspiration. St. Pauli var oprindeligt sømændene og havnearbejdernes kvarter, og på mange måder er St. Pauli et godt eksempel på, hvordan man har forsøgt at forene det maritime og det urbane.

Området emmer af kreativitet og alternativ tankegang. Hele bydelen er dækket af graffiti og i de mange sidegader kan man finde både obskure og inspirerende butikker dør om dør. Det er en by, som konstant overrasker dig og viser dig skjulte skatte, hvis du bare kigger godt nok efter.

Temaet til denne kollektion slog mig, da jeg bag bygningerne af et nedlagt teater så en lille skjult skatepark. Den lå det mest usandsynlige sted og var som en lille perle, der repræsenterede oplevelsen af St. Pauli ganske godt. Jeg besluttede mig for at lave en kollektion, hvor snittet og udtrykket skulle være street og finde sin inspiration i skateverdenen. Samtidig har jeg i det grafiske design brugt elementer, som repræsenterer den maritime historie i St. Pauli. Dødningehovedet, anker, kompas og globus. Jeg har på den måde forsøgt at forene yderligheder og gøre det maritime street.

Hvis jeg havde ladet mig inspirere af de efterfølgende oplevelser den aften på baren havde denne kollektion nok set væsentlig anderledes ud. Der overværede jeg nemlig et stripshow, hvor en middelaldrene tysk dame udklædt som en gotisk aristokrat-zombie bed sig selv og spytte teaterblod ud over alle de til tilstedeværende.

St. Pauli giver dig både den type oplevelser, som vil stå klare i din bevidsthed for altid, og den slags oplevelser du for altid vil prøve at fortrænge.