100 dages returret
|
Gratis retur
|
Fri fragt over 599,-
|

Fri levering ved ordrer over 599 DKK

varer

kr 0,-

Bæredygtighed

I manges bevidsthed dækker ’bæredygtighed’ hovedsageligt fremstillingen af produkter. Det er også ualmindeligt vigtigt, men hvad der måske er endnu mere essentielt, er hvor lang en levetid produkterne har, og hvad du gør med dem, når du er færdig med at bruge dem. Hvis du skal tage én ting med fra denne skrivelse, håber vi, at det er bæredygtigheds nuancerede betydning, og at begrebet ikke kun henviser til fremstilling af produkter.

Vi startede med udelukkende at producere produkter i organiske materialer, men fandt ud af, at ved at blande polyester i nogle af vores T-shirts steg både holdbarhed og levetid. På vores hjemmeside vil du kunne finde T-shirts i organiske materialer, men det er en ærlig sag, at holdbarheden på vores melerede T-shirts er bedre, fordi der er polyester i. Vi håber med vores pantordning, ud over at lave tidsmæssigt bæredygtige produkter, at bidrage til en ressourcemæssig oplysningskampagne, som sætter fokus på at genbruge og ’upcycle’ produkter som indeholder polyester. Vores boardshorts går hele vejen og er lavet i 100% genbrugsplast.

Omkring 75% af det tøj vi producerer, bliver fremstillet i Portugal. Derudover får vi produkter fremstillet hos en dansk producent i Kina. Vores strikkede huer og halstørklæder bliver lavet i Danmark af søde bedstemødre, og er indbegrebet af ’slow fashion’. Vores plakater produceres også i Danmark, og er trykt på genbrugspapir.

Vi er bestemt ikke hellige, ingen tøjvirksomheder kan påstå at være det. Når det så er sagt, fylder bæredygtighed stadig meget i vores dagligdag. Vi forsøger i høj grad at fokusere på bæredygtighed i tid. Derfor gør vi os umage for at vælge slidstærke og langtidsholdbare metervarer, som kan give vores produkter en lang levetid. Vores filosofi er også at lave produkter som ikke er mode- eller sæsonbetonet. Dvs. produkter der kan bruges som skjorte om vinteren og overgangsjakke i forår/sommer-halvåret. Af samme grund kalder vi et udvalg af vores produkter for ’ShirtJackets’.

Det kan DU gøre

Du har som forbruger også et ansvar, når det kommer til bæredygtighed. Vi opfordrer derfor alle til at bruge vores pantordning, når du er færdige med at bruge vores produkter. Eller til at benytte en af Røde Kors’ eller H&M’s genbrugscontainere.

Tænk bæredygtighed nuanceret:

1. Bæredygtighed i tid
2. Genbrug/’upcycling’
3. Bæredygtighed i produktionen

For at give vores produkter en så lang levetid som muligt, har vi allieret os med Signe Eriksen fra Skaberlyst der i disse videoer giver eksempler på, hvordan du kan genoplive et ældre produkt, og være med til at øge dets levetid.